TOP
Actualitat

Espectacle d’arrels eivissenques amb Ángela Cervantes i Manel Fortià, a Caló de s’Oli

Aquest dissabte, 3 de setembre, a partir de les 20 hores, es reprèn el Festival Badia de Portmany, després del descans per les festes de Sant Agustí, amb un dels cartells més singulars del certamen, encapçalat per Ángela Cervantes. La veu eivissenca amb major projecció internacional actuarà acompanyada del gran contrabaixista català Manel Fortià i junts oferiran l’espectacle ‘Arrels d’Ara’, amb un repertori de cançons eivissenques i alguns temes de Maria de la Mar Bonet i Aires Formenterencs.

Cervantes s’ha format amb importants mestres i ha participat en projectes de gran rellevància internacional i amb gires mundials, com l’espectacle de gospel i world music liderat per Emmanuel Djob ‘The Black & White Xperience’, la Companyia de Dansa Antonio Najarro amb el treball ‘Jazzing Flamenc’ o el tribut a Pink Floyd que va realitzar la magnífica banda de Liverpool Brit Floyd, en la qual Ángela donava vida a l’espectacular solo de Clare Torry. Ja assentada a Madrid, inicia una carrera en solitari amb un primer treball discogràfic de gran èxit: En esta orilla de Drexler (2013). A aquest li va continuar Recordando a Ella Fitzgerald y Joe Pass (2014), gravat a duo amb Chema Saiz, i Camino a Santa Clara… Por 50 años más con los Fakires (2016), on va materialitzar el somni de retrobar-se amb les cançons cubanes que li cantava la seua güela. En 2021 va estrenar nou disc al costat del famós pianista cubà Pepe Rivero, Olas y arenas, centrat en la figura de Sylvia Rexach.

Manel Fortià. Foto: Pepe Ainsa

El gironí Manel Fortià, per altra banda, és un innovador del contrabaix, un gran intèrpret i un excel·lent compositor, amb una manera de tocar que fa possible que la veu d’Ángela Cervantes encara pugui lluir més. Ha tocat amb llegendes del jazz com Dave Liebman, Chris Cheek, Eliot Zigmund, Bill McHenry, Ari Hoenig, Arturo O’Farrill, Chano Dominguez, Stephane Belmondo, Scott Hamilton, Dena Deros o Perico Sambeat.

L’espectacle ‘Arrels d’Ara’ s’emmarca en el projecte ‘Units pel nostre parlar’, que l’Ajuntament de Sant Josep impulsa per a promoure el coneixement del patrimoni lingüístic i cultural d’Eivissa.

Com és habitual en aquest festival, els assistents també gaudiran de la possibilitat de conèixer de primera mà la biodiversitat de la badia de Portmany i el seu entorn. També tornen els food trucks de Fun & Trucks, amb menjar de carrer del món, i dos impactants exposicions de fotografia segueixen en exhibició: ‘Road to Synesthesia’, amb imatges de concerts de Joan F. Ribas, i ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, una mostra digital de diversos autors que podrà contemplarse a través de pantalles instal·lades a l’exterior del recinte.