TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues / Soul

Torna la música a Can Tommy, amb el prestigiós grup Txako & Sanpa Quartet

13 gener / 16:30 h - 18:30 h

Després de l’aturada nadalenca, torna la música en viu al restaurant Can Tommy, a Sant Jordi. Txaco & Sanpa Quartet, una de les bandes que el prestigiós percussionista David Barona porta a l’illa, és el grup escollit. El formen la coneguda cantant sevillana Txaco Jones, que ha passat una part de la seua vida artística actuant a Londres i Berlín, i girant després pels principals festivals de blues del país, i el gran guitarrista madrileny de blues Pablo Sanpa, que ja ha actuat a l’illa al costat de figures imprescindibles del circuit nacional de blues. A més, els acompanyaran, des d’Eivissa, el magnífic contrabaixista Salvatore Licita i el propi David Barona a la percussió. Els quatre interpretaran un repertori de clàssics del blues, que, sens dubte, farà les delícies dels aficionats al gènere.

Txaco Jones ha passat pels principals escenaris i festivals de blues del país i també ha actuat en nombrosos escenaris europeus. Va començar a cantar als 16 anys en una banda de heavy metall i el seu següent grup, La Rayband, ja es dedicava en cos i ànima al blues. Va actuar amb múltiples orquestres de soul i altres gèneres de ball, passant després a l’escena sevillana del jazz, amb el duo McCloud & Jones, al costat del guitarrista Antonio García. Després varen arribar el grup de rock Storm (teloners de Queen en els 70), Blues de Bellota i col·laboracions amb artistes com Lolo Ortega, Nani Conde, Quique Bonal, Melo, Javian, Virginia Maestro, Sistema, Katie King, O’Funk’illo, Travellin’ Band, Dark Crown, Evassion, Attack, Manolo Nieto, José Luis Chacón, Pepe Delgado, Ito Soto, Chiqui Mingo, The Blues Intruders o Vicente Domínguez, i va participar en gravacions amb Jarto de Tó, Guuarida, Saurom, Wild Chain, Mr. Lucky i los Hermanos Roncha i Andabluses, entre altres.

El 2009 es trasllada a Londres on treballa amb multitud de músics, formant part durant tres anys de Big Girls Blues Band, un grup amb ànima de soul i motown amb el qual va recórrer la meitat dels pubs de la ciutat. També va ser membre del projecte fundat per Justin Stephenson J-Funk, en qualitat de corista, i va col·laborar amb el famós guitarrista britànic Tony Rémy, ex-membre de Incognito i de la banda d’Annie Lennox. Amb ell va girar per Escandinàvia, Suècia i Noruega. Després d’acabar els estudis com a vocalista en el London Centre of Contemporary Music, es va mudar a Berlín, col·laborant amb les principals figures del jazz d’aquesta ciutat.

En tornar a Sevilla va actuar amb múltiples bandes i va exercir un temps com a coach vocal a la Casa del Blues de Sevilla, creant després el seu propi taller, que encara manté. En els últims anys ha actuat amb la Kid Carlos Band, amb la qual, el 2018, va presentar un disc tribut a Freddie King; el trio experimental Undo Trois, com a corista d’O’funk’illo, amb Jaime i Marcos Soto, Javi Marssiano, Blues Train i Swamp, un projecte de southern, folk i americana, a més de col·laborar amb molts altres artistes en directe i estudi.

Pablo Sanpa, per altra banda, és un dels guitarristes de referència en l’escena madrilenya de la música negra. La seua versatilitat l’ha portat a estils tan variats com reggae, rock, swing, jazz, funk, new soul i fins a hip hop, encara que el seu terreny favorit és el blues. Ha treballat tant en estudi com en gires amb artistes internacionals, de la talla de Lou Marini (membre fundador de The Blues Brothers), Gene Taylor (pianista de T-Bone Walker), Fabulous Thunderbirds, The Blasters, James Harman, Eddie. C. Campbell, Guitar Crusher, Kirk Fletcher, etcètera.

També ha acompanyat en gires a artistes nacionals com Julián Maeso, Red House, Aurora García, Vinila Von Bismark, Silvia Super Star, Cosmosoul, Reyes del KO, Frank T, El Langui, Myriam Latrece, etcètera. Ja ha actuat a Can Jordi Blues Station amb altres artistes, com Betta Berodia i Mingo Balaguer.

Concert gratuït

Lloc

Can Tommy
Avinguda de Vicent Serra, 28. Sant Jordi + Mapa de Google
971 072 323
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa