TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Folk

El folk basc de Korrontzi i els eivissencs Amalian Folk, a la plaça de Sant Jordi

21 abril / 18:00 h - 22:00 h

Korrontzi

Segueix el programa musical de les festes de Sant Jordi de ses Salines, amb aquesta tarda dedicada al folk, en la qual actuarà una de les més importants bandes d’aquest gènere a Euskadi: Korrontzi (20 hores). Prèviament sortirà a l’escenari el grup local Amalian Folk (18 hores).

Korrontzi va néixer el 2004 de la mà del seu intèrpret de trikitixa (acordió diatònic basc), Agus Barandiaran. El seu objectiu, en formar la banda, era el de donar a la música popular basca, així com als sons ancestrals i tradicionals de la seua terra, un aspecte més modern i contemporani, però sempre des de la perspectiva d’una música basada en la trikitixa i altres instruments tradicionals com la txalaparta o la alboka, sense oblidar mai el respecte absolut a tota la tradició que havia rebut del seu primer mestre, el trikitilari Rufino Arrola (1909-1996). Per a aconseguir aquesta nova sonoritat, es va envoltar d’estils musicals més moderns i va comptar amb l’ajuda i la unió d’instruments com la mandolina, el baix elèctric, el contrabaix o les percussions.

Durant aquests anys, Korrontzi ha portat la seua cultura, idioma, dansa i música per tot el món, tocant a grans festivals i visitant nombrosos països, com Bèlgica, els Estats Units, Romania, Cap Verd, Irlanda, el Brasil, Malàisia, Escòcia, Holanda, Grècia, Itàlia, el Canadà, Hongria, Portugal, Anglaterra, Xipre, el Marroc, Alemanya, Croàcia, Eslovènia, Àustria, República Txeca…

Agus Barandiaran (Korrontzi)

Compte amb una dotzena de discos a l’esquena i ha estat guardonat amb premis i esments com els World Music Charts en els anys 2014, 2015, 2016, 2020 i 2022; el Top 100 Roots Music Report el 2015, el Womex Official Selection el 2014, Millor banda europea Eurofolk el 2009 i Millor banda de la península Navelgas el 2007, entre altres. El seu últim treball discogràfic, Korrontzi, 20 (2023) va ser escollit entre els 5 millors discos de l’any per la revista Mondo Sonoro.

Korrontzi, en definitiva, és un grup de música basca que no deixa indiferent a ningú; un autèntic aparador d’aquesta singular cultura, que aconsegueix amb la força i energia dels directes transmetre sons i danses arrelades en l’antiguitat, així com les noves tendències del folk.

Amalian Folk. Foto: Joan F. Ribas

Amalian Folk, per altra banda, és un trio nascut a Eivissa. Fusiona diferents estils i recorre el folklore de diferents països, així com cançons en eivissenc i temes més populars i coneguts, portats sempre a una versió íntima i pròxima i interpretats amb un toc personal. El formen tres músics habituals de l’escena de l’illa: Pilar Muñoz (veu i caixó flamenc), Alfonso Hernández Morillas (guitarra) i David Lorenzo (guitarra).

Descarrega el programa complet de les festes de Sant Jordi

Concert gratuït

Lloc

Plaça de Sant Jordi
Plaça de Sant Jordi, s/n + Mapa de Google
Informació del músic
Amalian Folk
Envia l'esdeveniment als teus amics
WhatsApp Image 2024-04-16 at 10.16.06
Mapa