TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues

El bluesman Jonás Molina, amb Christian Morana y David Barona, a Can Tommy

11 maig / 16:00 h - 18:00 h

El cantant i guitarrista Jonás Molina, un dels bluesman més coneguts del país, realitza una petita gira per Eivissa i actua aquesta tarda de dissabte a la terrassa de Can Tommy. Estarà acompanyat pel baixista argentí, també resident a Madrid, Christian Morana, i el bateria asturià resident a Eivissa David Barona, dos músics de primer nivell.

Jonás Molina va començar a aficionar-se pel blues i la guitarra des de molt jove, iniciant la seua carrera musical en diverses bandes locals. Després de tocar en el circuit de blues de Madrid amb diferents formacions, crea el seu propi grup amb el qual presenta un projecte musical molt més personal, a base de temes propis i covers de blues dels anys 50, barrejats amb jump blues, west coast blues, swing i boogie woogie, entre altres subgèneres.

En el seu repertori rendeix tribut a artistes com Lowell Fulson, Jimmie Vaughan, Earl Hooker i Duke Robillard, entre altres, oferint un viatge memorable per les arrels del blues que sempre impressiona als aficionats. Deixant al marge els seus projectes personals, Jonás Molina ha col·laborat amb múltiples artistes de renom dins del circuit europeu, com Big Dez, Marco Cinelli, Little G Weevil i molts més. A més, és una figura habitual dels festivals i certàmens de blues que es realitzen per tot el país.

Les influències del blues elèctric, especialment fonamentades en el jump blues i el west coast blues, es veuen reflectides en la discografia de la seua banda, amb dos EP ja publicats: No Deal (2020) i Wiggle The Wig (2022).

Christian Morana. Foto: Joan F. Ribas

Al baix, com dèiem, estarà l’argentí Christian Morana, que resideix a Madrid i és un dels fixos dels locals de blues de la ciutat. Acompanya a innombrables guitarristes, entre ells, Martín Burguez i César Crespo, amb els quals sol viatjar a Eivissa durant les seues gires per l’illa. Fins i tot va formar part de la banda Martín Burguez & El Club del Jump, a l’Argentina. A més d’actuar amb grans mestres del blues, com Jimmy Burns, James Bolden, Tia Carroll i Slam Allen, entre altres, realitza una important labor de producció discogràfica, audiovisual i de concerts, sempre vinculada al blues.

David Barona. Foto: Joan F. Ribas

David Barona, prestigiós percussionista, és actualment endorser de la marca de plats Diril Cymbals. Ha tocat, girat o gravat amb músics de repercussió nacional i internacional, com Macaco, Vargas Blues Band, Steve Hunter (Lou Reed, Alice Cooper…), La Mississipí, Norberto Rodríguez Trío, John Jagger… Ha portat a Eivissa a músics de blues com Mingo Balaguer, José Luis Pardo, Martín Burguez, Blas Picón, Pablo Sanpa, Betta Berodia, Iker Piris, Alberto Burguez, Luis Fuente, Alejandra Burgos, Dylan Bishop, Luis Regidor, etcètera.

Concert gratuït

Lloc

Can Tommy
Avinguda de Vicent Serra, 28. Sant Jordi + Mapa de Google
971 072 323
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa