TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Indie / Pop

Carlos Sadness i Cintia Lund obren Dorado Live Shows, en el recinte Venice Bay

23 maig / 19:00 h - 23:30 h

Primer concert de la temporada 2024 de Dorado Live Shows, que organitza la cadena Concept Hotel Group, dirigida per Diego Calvo, i que protagonitzen dos potents artistes: el català Carlos Sadness i la canària Cintia Lund. Igual que en l’edició anterior d’aquest cicle, els recitals es desenvoluparan en el recinte Venice Bay de Cala de Bou, annex als hotels Paradiso Art Hotel i Grand Paradiso.

El barceloní Carlos Sadness és un artista en l’ampli sentit de la paraula: músic, il·lustrador amb un Grammy a casa pel disseny d’art que va fer per a l’àlbum Diferentes tipos de luz; un tipus, en definitiva, impossible de classificar. Després d’un temps publicant cançons per internet, el diari El País el va nomenar “Un dels rostres per el 2009”. La idea del seu actual projecte musical com Carlos Sadness va sorgir durant una estada a Los Angeles, en el qual concedeix un protagonisme absolut a la lletra de les cançons, utilitzant parts recitades. Aquestes cançons van arribar a Sony Music i la companyia va fitxar immediatament l’artista.

El 2012 va publicar el disc Ciencias celestes, amb el primer reeixit single ‘Hoy es el día’, que més endavant seria utilitzat per a un anunci de Walmart als Estats Units. Aquest mateix any, Sadness ja va protagonitzar un espot de San Miguel, la cançó del qual va romandre durant setmanes com a número 1 a iTunes. Després de tocar en importants festivals i realitzar una gira plena de sold outs, va publicar el 2015 el segon disc, La idea salvaje, el més reservat a Fnac durant Nadal i número 1 durant setmanes en el top viral de Spotify, situant-se entre els tres artistes indies amb més reproduccions en streaming, més presència en els festivals i més seguidors en xarxes socials.

A la fi de 2016 va visitar Llatinoamèrica i es va convertir en el primer artista espanyol a esgotar les entrades d’un mes de concerts el mateix dia del llançament. Després va publicar el llibre Anatomías íntimas (2016), amb textos i il·lustracions realitzats per ell mateix, coincidint amb la superació del milió d’escoltes mensuals a Spotify, xifra mai aconseguida per cap banda de l’escena indie espanyola. El 2018 va publicar Diferentes tipos de luz, el tercer àlbum d’estudi, número dos en vendes d’Espanya i número tres a Mèxic.

El 2020 va publicar Tropical Jesus, quart àlbum d’estudi, número dos en vendes d’Espanya i amb el qual ja es va situar en els dos milions d’escoltes mensuals a Spotify, xifra mai aconseguida per una altra banda de indie nacional, amb discos de platí per a cançons com a ‘Isla Morenita’ i ‘Todo estaba bien’. El 2024 ha llançat Realismo mágico, un disc amb 12 cançons.

Cintia Lund

L’actuació de Carlos Sadness estarà precedida per una altra coneguda artista: Cintia Lund. Aquesta cantant i compositora canària, d’origen suec, va debutar amb l’àlbum Nueva York Anthem (2017), amb tints pop i influència de la música dels 70, en el qual descriu a través de les cançons la seua experiència adolescent a la gran poma. A continuació, es va establir a Madrid, enrolant-se en l’actual moguda madrilenya de bandes indies.

En les composicions en castellà del seu segon LP, del qual ja ha avançat alguns singles, parla de desamor, de fantasmes del passat i també proposa intensos moments d’hedonisme, a cop de sintetitzador. En els seus directes, igual que en tot el que fa, sempre destaca la cuidada posada en escena i la seua presència.

Entrades
20€
Comprar entrades
Envia l'esdeveniment als teus amics

Organitzador

Concept Hotel Group
Telèfon:
+34 971 393 268
Email:
info@theconcepthotels.com
Veure la web de l'organitzador
DORADO LIVE SHOWS 2024 CARTEL
Mapa