TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Clàssica

Audició oberta al públic del Cor Municipal de Can Blau, dirigit per Isabel Mantecón

5 de febrer de 2023 / 13:00 h

El Cor Municipal de Can Blau ha organitzat aquest diumenge una audició de cant coral oberta al públic, amb l’objectiu de mostrar els resultats del taller de perfeccionament que impartirà durant el cap de setmana la prestigiosa directora Isabel Mantecón. Aquesta formació està orientada a millorar la tècnica interpretativa i conèixer l’obra del compositor basc Josu Elberdin.

Nascuda a Bilbao, Mantecón és llicenciada en Direcció Coral per Musikene, amb el professor Gabriel Baltés, i titulada en piano pel Conservatori de Leioa. Ha complementat la seua formació amb els professors F. Bernius, J. Duijck, M. Brewer, T. Brooks, C. Marchand i P. Cao, entre altres. Durant vuit anys ha exercit com a directora del Orfeoi Txiki (cor infantil), de l’Orfeó Donostiarra, i com a cap del departament de cant coral a Pasaia. És professora de direcció coral i ha impartit seminaris en cursos d’estiu, destacant el seu treball a l’Acadèmia de Directors de Cor del País Basc i, actualment, en els Cursos de Direcció del SCIC. Ha dirigit el Cor Jove del País Basc, des de la seua fundació el 2016 fins al 2019, i el Cor Infantil i el Cor Jove del Orfeó Català en substitució dels seus directors. Actualment treballa com a professora de cant coral a l’Escola de Música de La Garriga i de Sant Cugat, i és directora del Cor de Cambra de la Diputació de Girona. També dirigeix les formacions La Fugida i Cor Jove Sinera.

Isabel Mantecón

El repertori que es treballarà durant el taller gira al voltant de la mar. Es tracta de dos obres del compositor contemporani Josu Elberdin: d’una banda l’obra ‘Kantauri’ (2012), dedicada a Mar Cantàbric, i d’altra ‘Mare Nostrum’ (2014), un conjunt de tres obres populars de diferents cultures banyades per la Mar Mediterrània, totes dos per a cor i piano. Són de creació molt recent i representen un exemple de l’actualitat de la composició coral espanyola.

El Cor Municipal Can Blau va néixer el 2006, dins de l’Escola de Música Can Blau, l’any en què aquesta es va fundar. És una agrupació amateur on tothom que té interès en cantar es pot apuntar, sense necessitat d’experiència prèvia. Està dirigit per Montserrat Ribot des del 2018. Es tracta, a més, d’un cor que aposta per la formació i l’enriquiment musical dels seus membres, que en l’actualitat són 32 persones. En els últims anys ha rebut cursos de la mà d’Oriol Castanyer (2019) i de Núria Cols (2018).

Concert gratuït

Lloc

Can Blau
Cami d’en Dentals, 26. Sant Agustí + Mapa de Google
871 904 288
Envia l'esdeveniment als teus amics
TALLER CANT CORAL COR MUNICIPAL CAN BLAU (3) rec
Mapa