TOP
Actualitat

Chiky Lora, Elena Salguero i Kinky Bwoy protagonitzen la Festa Sant Josep és Música

Aquest diumenge, després del Rock Island Festival del dissabte, es celebra a l’Auditori Caló de s’Oli la II Festa Sant Josep és Música, amb els artistes Chiki Lora, Elena Salguero i Kinky Bwoy com a caps de cartell. La festa tindrà lloc al llarg de tot el dia i a més hi haurà fira de vinils, mercat artesà i roquer, i food trucks.

La festa començarà amb un concert a càrrec de les formacions infantils de l’escola municipal de música de Can Blau, a les 12 del migdia. Kinky Bwoy sortirà a l’escenari a les 17,30 hores, seguit d’Elena Salguero a les 19 i Chiki Lora a les 21. Exercirà com a mestra de cerimònies La Churry.

Chiki Lora

Chiki Lora és un cantautor malagueny, madurat a Madrid. Després de passar anys com a part de Canteca de Macao, va iniciar una carrera en solitari en la qual es va envoltar de músics excepcionals com El Canijo de Jerez, Javi Cantero, Tomasito, Anita Kuruba o Juanito Makandé. D’aquí va sortir un disc de gran èxit, Sumando (2016), que li va portar a girar per mig món. Després d’aquest disc van arribar Ura (2019) i, més recentment, Acustísimos (2022) i Pilares (2022).

Elena Salguero

Elena Salguero, per altra banda, és una artista de raça i sentiment que va créixer al Madrid dels 90 sota els acords de grans artistes de la música negra, com Lauryn Hill i Sade, així com d’importants referents del flamenc, com La Tana, Montse Cortés, Paco de Lucía o Vicente Amigo. D’aquí sorgeix la seua afinitat pel flamenc i els ritmes elegants i sofisticats, que ha sabut fusionar amb influències de l’hip hop, creant el seu propi estil. El 2018 va publicar el seu primer àlbum homònim i després ha continuat llançant multitud de senzills a través de les plataformes de streaming.

Kinky Bwoy

Kinky Bwoy (Vicente Xiner) va néixer al barri valencià de La Plata el 1986, en una família gitana, i la seua música es caracteritza per anar molt més allà d’una fusió entre flamenc, hip hop i reggae. Kinky té un estil propi que s’alimenta permanentment de la fusió i l’any passat va presentar el seu quart àlbum, Mestizo (2022), en el qual torna a mesclar reggae i flamenc en les variants més genuïnes, assaonades amb una certa melancolia i la seua particular actitud com artista. La màgia d’aquest treball cal agrair-la-hi en part al gadità Juanito Makandé, que produeix totes les cançons del disc i a més és l’únic convidat vocal que apareix en ell.

A continuació, un vídeo de cadascun dels tres caps de cartell: