TOP
Actualitat

Així va ser l’adeu de Can Tommy amb Five Guys Walk Into A Bar

Ahir va tenir lloc un d’aquests concerts que generen tal electricitat en l’ambient que els fa impossibles d’oblidar; i a més per un doble motiu. El primer, va servir com a comiat anticipat del restaurant Can Tommy, que avui tanca les portes després d’haver-se convertit en un dels locals que més han treballat per la música en viu en el municipi aquests últims anys, exercint també com a segona llar per a nombrosos artistes que l’han freqüentat. El segon, per la qualitat del concert i la passió que varen posar els músics de la banda Five Guys Walk Into A Bar.

Un adeu d’aquest calibre només podien afrontar-lo Soulman Sal (veu i guitarra), Ferran Nogués (veu i guitarra), Cristian Krivoruchko (òrgan Hammond), Francis Fastfingers (baix) i Jordi Juan (bateria), que varen seduir a un públic sempre disposat, que s’ho va passar en gran amb les seues versions de blues, folk i altres gèneres americans. Inclòs un acostament final al ‘Thunder Road’ de Bruce Springsteen, en un mà a mà entre Soulman Sal i Cristian Krivoruchko, que, amb la recent visita a Madrid per a assistir als concerts del Boss per part de molts dels presents, va encendre encara més la flama de l’emotivitat.

A més dels titulars de la banda, varen sortir altres convidats a l’escenari, tots ells habituals de l’establiment i que també han ofert concerts a Can Tommy. Entre ells, els guitarristes Toni Mascaró i Marc Serra, i els baixistes Dennis Herman i David Mascaró. Tots els músics varen acabar signant el setlist del concert, que va acabar rubricant també el públic per l’altra cara, per deixar-lo com a record a la família de Can Tommy.

Tommaso Fiorentino i Paola Lezcano han regentat Can Tommy des de l’any 2015, convertint-lo en un establiment emblemàtic de cuina italiana i mediterrània de primera qualitat. Els clients han vist créixer als seus fills i alguns han acabat sent part de la família. Des de fa alguns anys, la seua capacitat d’acollida es va traslladar també a la música, començant a celebrar concerts primer de manera esporàdica i després regular, els dissabtes a la tarda.

Five Guys Walk Into A Bar. Foto: Joan F. Ribas

Per Can Tommy han passat un munt de bandes de l’illa, des de Uncle Sal a Soul Doctor, passant per The Peluts, Carly & The Cats, The 3 Wise Monkeys, Swingmatism, Denis Inyani & Friends, The Moonshine Band, Groove Garage, Flawless, The Rosemary Family, Ibossim, R.D.B., Acoustic Grooves, Cotton Cactus, Blue Deep Rock, ZZ Rock, Abby Pianoman, Neorama, The Lost Starlings, Chris Lee & The Mojo Estand, The New Young Polaks, Maya Alexander Trío, Sant Antoni Cowboyz, Martin Pollard, Mbolo Mooye Doole, Crossroad, Los Catalizadores, LaCalle, Thre3vil, The Station Hollers, Autómatas, Marc Riera, Summer Live, Esta me la sé, Methead, Caramel, 12 Bars All Blues…

A ells s’han sumat també grans artistes de fora de l’illa, que en el seu pas per Eivissa han fet parada en el seu escenari, molts d’ells habituals del circuit nacional de blues, arribats de la mà de David Barona. Per citar alguns, Jonás Molina, Breezy Rodio, Mr. Cool, Txako & Sanpa Quartet, César Crespo, Luis Regidor, Óscar Avendaño, Martín Burguez, Dylan Bishop o Gastón Marchesani.

Can Tommy Team. Foto: Joan F. Ribas

Ja només queda donar les gràcies a Paola, a Tommy i a tot l’equip, tant l’actual com el que ha passat per la casa durant la història del restaurant, per fer possible tants bons moments i desitjar-los la major de les sorts per als projectes que vinguin en el futur. Gràcies Can Tommy!

A continuació, una galeria amb més fotos de Joan F. Ribas: