TOP
Actualitat

Sant Josep, en l’exposició ‘La musica Il·lustrada’ de Marcos Torres i Ricard Bofill

Sant Pepe Rock, concerts a es Cubells, festivals a Sant Jordi, pòsters de la Mostra de Blues, anuncis dels directes d’Uncle Sal a Can Jordi… El municipi de Sant Josep està molt present en l’exposició ‘La Música Il·lustrada’, que recopila l’obra vinculada a la música de dos dels artistes gràfics més importants i reconeguts d’Eivissa: Marcos Torres i Ricard Bofill.

La mostra reuneix un total de 60 cartells creats pels dos dissenyadors, així com altres materials que constitueixen un exemple d’enginy, capacitat creativa i estètica pròpia. ‘La Música Il·lustrada’ s’inaugura aquest dijous, 20 d’octubre, a les 20 hores, a Sa Nostra Sala (C/ Aragó, 17 – Eivissa). Romandrà fins a l’11 de novembre i pot visitar-se de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 i de 17.30 a 20.30 hores.

‘La Música Il·lustrada’

Segons explica el periodista i crític musical Fernando de Lama en el text que acompanya l’exposició, aquesta sorgeix fruit de la passió per la música i la il·lustració. Neix del vincle entre aquestes dues disciplines, on cadascun dels autors ha sabut enfocar i representar un llenguatge visual propi amb diferents recursos expressius i sensibilitats. “Hi ha exposicions que conten una història, o vàries. ‘La Música Il·lustrada’, per Marcos Torres i Ricard Bofill, és un mosaic d’històries. Com un d’aquests discos recopilatoris que rescaten cançons que en tornar a escoltar et posen els pèls com escarpias. Perquè alguns d’aquests cartells ens recordaran aquell concert i alguna de les portades ens retornaran a les primeres vegades que vàrem escoltar grups com Quin Delibat! o Uncle Sal o Billy Flamingos o els enyorats Peter Colours”, diu de Lama.

Ricard Bofill. Foto: Xescu Prats

“Hem reunit una selecció d’obres que usen la il·lustració gràfica com a mitjà de comunicació per a diferents esdeveniments o gravacions musicals. Molt especialment cartells de concerts, festes o festivals musicals, des d’un concert de rock fins a l’actuació d’una orquestra simfònica, i també portades de discos o cd’s de bandes d’Eivissa i de fora. També podem trobar flyers fora del context de les discoteques, entrades de concerts, xapes, etcètera”, ha explicat Ricard Bofill, també conegut com Ric Jazzbo en la seua faceta de dj.

Marcos Torres. Foto: marcostorres.com

Els cartells mostren tota la informació que en el seu moment es va voler fer pública. No obstant això, a pesar que es podria parlar llargament de cada peça exposada, els autors han decidit no afegir cap mena de cartel·la amb informació extra, i han aprofitat el fet que tots dos estils gràfics, malgrat que són diferents, conviuen perfectament i resulta fàcil identificar l’autoria.

‘La Música Il·lustrada’

“Ric i jo hem fet una parella de ball perfecta. Sent dos estils bastant identificables i diferents, la veritat és que ens hem marcat un tango molt interessant a nivell gràfic. La preparació de la mostra també ha estat un viatge molt emocional. Hem hagut de fer arqueologia i rescatar treballs que no miràvem des de fa vint anys. Veure’ls ara col·locats a les parets resulta molt emocionant. A més, molts d’aquests treballs representen discos, bars, festes i esdeveniments que hem viscut i gaudit”, ha afegit Marcos Torres.