TOP

Vegeu tots els músics
Jazz

Chiclete Jazz

Banda en format trio i quartet, que integren músics establits a l’illa amb una important trajectòria internacional

Nova i elegant banda de jazz formada per músics professionals del circuit pitiús, amb un ampli repertori que inclou múltiples variants d’aquest gènere musical, des de la bossa nova al cool jazz. Es presenta en format trio i quartet, amb Ermanno Panta a la veu, la flauta i el saxo, David Barona a la bateria i Julien Catonné als teclats. En format quartet se’ls uneix el contrabaixista Salvatore Licitra.

Ermanno Panta és un cantant i multiinstrumentista sicilià format al Taller de Jazz de la Universitat de Sevilla. Lidera el quartet Ermanno Panta & Banda Zeitun, amb el qual ha actuat en quatre continents. Al llarg de la seva carrera, ha col·laborat amb músics de la talla de John McLaughlin, Froyber Maya, Vincent Thomas, Antonio Lizana, Gabacho Maroconnection, Nono García, Paco Fernández i un llarg etcètera, passant per festivals d’Espanya, França, Itàlia, Portugal, l’Índia, Israel, Hongria, Burkina Faso, el Marroc, el Brasil, Cuba, Mèxic, Guatemala o el Canadà.

Julien Catonné, per altra banda, és un pianista francès resident a Eivissa, que es va criar a una família dedicada a l’art. Ha desenvolupat una carrera musical molt versàtil, que li ha portat a militar en agrupacions de jazz, blues, chanson française o funk, entre altres estils. Entre elles, la banda Les Gars Dans Le Coin, amb la qual ha girat per tota Europa a través de diferents festivals. També ha treballat per a la companyia So Cabare, on va formar part de la Big Band de Saint Thibault des Vignes. Ha compaginat totes aquestes actuacions amb la labor docent, en el Conservatoire de Saint Thibaut des Vignes, com a professor de piano jazz.

David Barona és un conegut i polifacètic bateria asturià que ha tocat, girat i gravat amb artistes de repercussió nacional i internacional. Entre ells es poden destacar Vargas Blues Band, amb la qual ha compartit estudi amb músics com Steve Hunter (Low Red, Aerosmith, Peter Gabriel, etcètera), i Macaco, incloses col·laboracions al costat d’artistes com Juanito Makandé o Ramon Mirabet. També ha participat com a percussionista d’estudi a gravacions per Baroni One Time, Pipo Tu o Tiano Bless. A més, ha girat amb artistes amb diferents nominacions als Grammy Latinos, com Belo y los Susodichos, i molt sovint surt a l’escenari al costat d’altres músics de jazz de l’illa, com el cubà Norberto Rodríguez. Ha estat emprovador de la marca de bateries Sonor durant 10 anys i actualment exerceix aquest mateix treball per a Diril Cymbals.

Salvatore Licitra va començar els seus estudis musicals amb guitarra clàssica, abans de passar-se al baix elèctric i, finalment, al contrabaix. L’any 2005 es va llicenciar en el Grau Superior en Interpretació de Jazz, especialitzant-se en baix elèctric, al Conservatori de Música Santa Cecilia de Roma. L’any 2014 es va llicenciar també en el Grau Superior d’Interpretació Clàssica, en l’especialitat de contrabaix, en aquest mateix centre. Ha col·laborat amb orquestres i ensemble de música clàssica, així com amb orquestres i agrupacions de jazz, participant en diversos festivals italians i per tota la Unió Europea. També ha participat i girat amb diferents espectacles televisius, teatrals i musicals. Entre ells, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, New Talents Jazz Orchestra, Velvet Cabaret o Muriel Grossmann Quartet, entre altres. A més, actua amb diferents bandes de rock i blues de l’illa.

Vídeos

Chiclete Jazz Teaser (quartet)

‘O Pato’ (Chiclete Jazz)

‘Nature Boy’ (Chiclete Jazz)