TOP
Actualitat
Joan F. Ribas

Gran notícia! The Bo Derek’s tornen a Eivissa i tocaran a Can Jordi aquest dissabte

The Bo Derek’s, la banda gallega amb uns integrants es defineixen a si mateixos com els ‘sex symbols’ del rock and roll de les Ries Baixas i que van arrasar en el seu pas pel Rock Island Festival l’abril passat, venen a Eivissa el pròxim cap de setmana per qüestions que encara no es poden revelar. Això sí, durant la seua estada, oferiran un concert allà on tots els que van anar al RIF fa uns mesos han volgut veure’ls des de llavors: Can Jordi Blues Station. Allí actuaran dissabte que ve, 22 d’octubre, a les 13 hores.

El concert ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Can Jordi i l’associació cultural Great River Road, i a la comprensió de la banda Dr. Trapero, que eren els inicialment prevists per aquest dissabte a la Station i han cedit el torn a la banda de Vigo, ja que el seu viatge a l’illa en aquesta data s’ha improvisat fa pocs dies. Dr. Trapero actuarà a Can Jordi en una altra data que s’anunciarà pròximament.

Óscar Avendaño. Foto: Joan F. Ribas

The Bo Derek’s practiquen un rock and roll “old school” que inevitablement embogeix al públic i el posa a ballar sense parar. La banda és el resultat d’ajuntar a Oscar Avendaño (Siniestro Total, Los Profesionales, Óscar Avendaño & Reposado), a la veu i guitarra, i als germans Lorre –Jorge Lorre i Rufus el Guarro– (Los Wavy Gravies, The Allnight Workers, Los Hijos Bastardos de Peter Lorre, Family Folks…), al baix i la bateria. Junts donen sortida a la seua cara més pub-rockera: rock’n’roll en castellà i amb temes propis per a divertir-se i ballar, amb influències que van des de Dr. Feelgood o The Bishops, passant per Bo Didley i Devil Dogs.

Jorge Lorre. Foto: Joan F. Ribas

El passat Rock Island Festival ,que es va celebrar en el marc de la Festa Sant Josep és Música, a Caló de s’Oli, va comptar amb aquesta formació com a cap de cartell i va oferir una lliçó de rock and roll que ningú dels que vàren ser allí podran oblidar. S’aveïna una tarda a Can Jordi de les que fan època.

Rufus el Guarro. Foto: Joan F. Ribas

Després d’esgotar les existències del seu primer àlbum, ‘10’, masteritzat per Mike Mariconda (The Raunch Hands, The Devil Dogs) i editat per Family Spree Recordings, la pandèmia els va enxampar presentant un nou 7’’, gravat i produït per Hendrik Röver (Los Deltonos) i que porta per títol ‘Al Carajo!’. Així que van aprofitar el tancament per crear un nou LP, que va veure la llum el 2021 sota el títol ‘Inféctame, baby!’. El van gravar a Eclipsis Estudios amb Paco Serén, masteritzant-lo novament Mike Mariconda i publicant-lo Family Spree Recordings. Inclou temes de pur rock and roll ultra contagiosos, com ‘Pringao’, ‘Como un herpes’. ‘Gonzilla Vs Kong’ o ‘Més rápido que tú’. Va ser triat un dels millors discos de l’any per infinitat de revistes, emissores de ràdio i webs especialitzades.

El següent vídeo expressa a la perfecció el que es va viure al Rock Island Festival a l’abril. Màxima il·lusió per tornar a veure’ls de nou.