TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues / Rock

Últim concert de la minigira del cantant i guitarrista Oscar Avendaño, a El Kiosko

1 d'octubre de 2023 / 14:00 h - 16:00 h

Joan F. Ribas

El restaurant El Kiosko, a Cala de Bou, ofereix un concert del prestigiós compositor, cantant i guitarrista gallec Oscar Avendaño, que ja ha visitat l’illa unes quantes vegades amb la seua banda The Bo Derek’s. És l’última parada en la minigira que l’artista realitza pel municipi de Sant Josep, després del seu pas per Can Jordi Blues Station (28 de setembre) i Can Tommy (30 de setembre). Avendaño realitzarà un repàs per la seua discografia, amb temes de quatre dels seus grups més recents: Los Profesionales, La Banda Fantasma, Reposado i The Bo Derek’s. Alternarà aquestes composicions amb versions d’algunes de les seues cançons favorites i sortirà amb guitarra acústica i harmònica.

Avendaño és un dels músics més representatius de Galícia i ha format part de Siniestro Total durant més de vint anys, fins al comiat de la banda. Va substituir com a baixista a Segundo Grandío i abans, des del principi dels anys 90, va muntar i participar en bandes de rock i punk rock com Foggy Mental Breakdown, Raindogs, Brandell Mosca (després Medusa) i Anita Steinberg, entre altres.

També ha compost música per al cinema, com el migmetratge bèl·lic-musical The Last Patrol (La colina de la muerte), de Cora Peña (2000), o el curtmetratge Amazonas 2000, d’Óscar Suárez (2001). Amb Siniestro Total va gravar mitja dotzena d’àlbums i va formar part del projecte d’adaptació del repertori del grup a la música contemporània Land of Oportunity, dut a terme pel TAC (Taller Atlántico Contemporáneo). També va formar part de la formació del grup en el famós comiat que es va celebrar al Wizink Center de Madrid, els dies 6 i 7 de maig de 2022, on també van pujar a l’escenari antics músics de la banda.

En paral·lel a la seua estada a Siniestro Total ha participat en moltes altres bandes, com Trem Fantasma i Los Casanovas, arrencant també una etapa com a solista en la qual s’ha fet acompanyar dels principals músics gallecs del rock and roll. Després de la desaparició de Siniestro Total, s’ha bolcat completament en els seus projectes com a cantant i guitarrista, amb The Bo Derek’s (al costat de Jorge Lorre i Rufus el Guarro), Los Profesionales, Reposado i La Banda Fantasma.

Al llarg de la seua carrera ha col·laborat amb innombrables bandes i artistes, com Coque Malla, Josele Santiago, Sid Griffin, Pablo Novoa, Los Deltonos, Alice Bag, The Soul Jacket, Dr. Cotomondongo y Sus Metales Preciosos, Transportes Hernández y Sanjurjo, Los Naipes, Los Fortunas, Los Cafres… A més, és un cinèfil empedreït, assumpte sobre el qual imparteix conferències, i una enciclopèdia errant sobre la història del rock and roll.

Concert gratuït

Lloc

El Kiosko
C/ Granada, 13. Cala de Bou + Mapa de Google
971 346 589
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa