TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues

El fenomen americà Dylan Bishop & Tola Music Project, a Can Jordi

11 de maig de 2023 / 19:00 h - 21:00 h

Com sol ocórrer cada segona setmana del mes, torna el millor blues a la Station de la mà de David Barona, el gran bateria asturià establert a Eivissa. En aquesta ocasió porta com a artista convidat al jove mestre del blues nord-americà Dylan Bishop, que està realitzant la seua primera gira per Europa. Actuarà acompanyat de Tola Music Project, banda formada per l’espectacular baixista argentí establert a Madrid Christian Morana, vell conegut de la Station, i el propi Barona a la percussió.

El jove Dylan (té tan sols 24 anys) procedeix de Texas, bressol del blues, i baralla estils tan característics com shuffle, jump blues i rock and roll. Als Estats Units se’l considera des de fa anys un prodigi, fins a l’extrem que una figura com Jimmie Vaughan va voler participar en el seu disc de debut The exiciting sound of the Dylan Bishop Band. Wes Race, de Fort Worth (Dallas), el va descobrir tocant en un bar quan Dylan encara estava a l’institut i David Mac, del famós portal Blues Junction Productions, el va entrevistar quan va publicar aquel primer àlbum.

Dylan Bishop

Bishop té un estil segur i confiat, basat en els sons profunds del blues clàssic, Les seues influències van de Johnny Guitar Watson a T-Bone Walker, passant per Otis Rush o Goree Carter. Va començar a tocar la guitarra quan tenia set anys, centrant-se en el rock clàssic, fins que va descobrir el sabor arcaic del blues, que el va seduir per la crudesa i sinceritat. Després de graduar-se a l’escola a Forth Worth, es va establir a Austin, des d’on escriu la seua música i viatja per tot el país i també a l’estranger. Aquesta serà la primera gira europea, que a Espanya el porta a detenir-se a Madrid, Barcelona, Saragossa i Eivissa, per a oferir a cada parada una festa del blues.

Christian Morana i Tola Music Project

Aquest concert s’emmarca en les sessions Tola Music Project, que dirigeix Christian Morana amb la intenció d’evocar la tradició itinerant que porta amb si la música popular nord-americana i els primers sons elèctrics de començaments del segle XX. Compon una banda local a les ordres d’un convidat solista que lidera el seu propi repertori. Aquest format va ser molt popular en el passat, entre els músics que viatjaven de gira d’una ciutat a una altra. D’aquesta manera, cada sessió de Tola Music Project és diferent, portant el segell i l’estil de l’artista convidat, que fa seu l’escenari i empeny a la banda a improvisar dins d’un estil característic, que oscil·la entre el blues més clàssic dels anys trenta, l’elèctric dels cinquanta i fins i tot el funk/soul dels setanta.

Christian Morana. Foto: Joan F. Ribas

David Barona, per altra banda, és la connexió eivissenca de Tola Music Project i gràcies a ell gaudim a l’illa de concerts amb alguns dels millors intèrprets nacionals i internacionals del gènere. És un bateria fora de sèrie, que actua amb diferents bandes i també és requerit a la península per sessions d’estudi i altres projectes. Amb ell han actuat a Can Jordi músics com Martín Burguez, Betta Berodia, Pablo Sanpa, Iker Piris, Alberto Burguez, Luis Fuente, César Crespo, José Luis Pardo, Blas Picón, Víctor Sánchez, Gastón Marchesani o Mingo Balaguer, entre altres.

David Barona. Foto: Joan F. Ribas

Concert gratuït

Lloc

Can Jordi Blues Station
Carretera Eivissa-Sant Josep kilómetro 8
Sant Josep de sa Talaia, 07830 España
+ Mapa de Google
971 800 182
Informació del músic
David Barona
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa