TOP
Actualitat
Joan F. Ribas

Arriba ‘Memento’, el quart single avançat del nou EP d’Hostal Pascual

El grup eivissenc de pop rock Hostal Pascual acaba de llançar ‘Memento’, el quart single avançat del qual serà el seu nou EP Segunda vuelta, que es presentarà pròximament i que arriba després de la publicació, en aquests últims mesos, de ‘Destellos’, ‘Segunda Vuelta’ i ‘Simulándote’, totes elles cançons amb lletra i música composta per diferents membres de la formació. Ja pot escoltar-se a les principals plataformes digitals de música per streaming.

La lletra de ‘Memento’ l’ha creat el cantant, guitarrista i teclista del grup, Pascual Fernández, amb música de tota la banda. “És una cançó que està inspirada en la pel·lícula ‘Memento’ (Christopher Nolan, 2000) i que tracta del pas del temps, dels llocs desèrtics, de la llum daurada que es filtra des de l’atmosfera, dels paisatges americans amb carreteres interminables i motels… En definitiva, de la percepció del temps, que a la pel·lícula corre cap enrere i resulta molt angoixant, i de quanta importància li donam… D’alguna forma, és una crítica a la societat en la qual vivim”, assenyala Pascual.

Igual que ja va ocórrer amb els anteriors singles, a les plataformes digitals apareix il·lustrada amb una composició obra de Ramón Martín Marí. El EP Segunda vuelta s’ha gravat en el transcurs de diverses sessions a l’illa, sota la producció del prestigiós enginyer català Oliver Barriga, que es va desplaçar des de Barcelona per al procés i que ja es va ocupar del primer treball de la formació, Smile & Go (2019), amb gran resultat. Barriga ha treballat a l’estudi de Micky Forteza, on han gravat artistes com Jarabe de palo o Joaquín Garli. La masterització s’ha desenvolupat a Barcelona.

A diferència de Smile & Go (2019), que incloïa gairebé totes les cançons en anglès, aquí Hostal Pascual es comunica exclusivament en castellà, encara que navegant entre aquests ritmes vius, dinàmics i festius tan característics de la formació des dels seus inicis, que connecten amb el públic a través d’un llenguatge i una actitud sempre positius, que es nodreix de l’esperit lliure d’Eivissa.

Hostal Pascual. Foto: Joan F. Ribas

Hostal Pascual és un dels grups més emblemàtics de l’illa, dins del gènere indie associat també al pop rock. Es va formar el 2018, quan Pascual Fernández va tornar a l’illa després de passar uns anys a Barcelona, on va desenvolupar altres projectes musicals. Aquí va reprendre la música al costat dels seus amics del col·legi de Jesús, Rogelio Martín (guitarra) i Manu Fernández (baix), als quals s’uneix José Riera (bateria), de Puig d’en Valls.

 

‘MEMENTO’

SIEMPRE QUE DESPIERTO
ES COMO EN MEMENTO
EN EL CÍRCULO
DE LO QUE NO QUIERO
POR MÁS QUE OBSERVO
ES MUY INTENSO
PERDER EL TIEMPO
Y DESPUÉS TIEMBLO

DESPIERTO
EN UN SUEÑO ES EL DESIERTO
ESTOY CANSADO, ESTOY FRÍO
Y BOQUIABIERTO
EN UN OASIS
DENTRO LA CATARSIS

ESTOY
EN LA CURVA DE LA VIDA
MIRANDO
DESDE LA ESQUINA

ESTE DORADO DENSO
QUEMA EL ASFALTO
EN EL MOTEL ROSA
DE LA CARRETERA
PASA UN COCHE
ME VEO DENTRO
PERDER EL TIEMPO
Y DESPUÉS TIEMBLO

DESPIERTO
EN UN SUEÑO ES EL DESIERTO
ESTOY CANSADO, ESTOY FRÍO
Y BOQUIABIERTO
EN UN OASIS
DENTRO LA CATARSIS

ESTOY
EN LA CURVA DE LA VIDA
MIRANDO
DESDE LA ESQUINA

SOPLA EL VIENTO
EN EL DESIERTO
SOPLA DETRÁS
DE MI
SOPLA EL VIENTO
EN EL DESIERTO
SOPLA DETRÁS
DE MI