TOP

Vegeu tots els músics
Rock / Pop / Folk

Animals Marins

Grup de folk rock eivissenc creat per a donar continuïtat al projecte N’Entönio i ses pegellides. El formen cinc músics habituals dels escenaris de l’illa: Toni Torres, Pep Toni Ferrer, Roge Martín, Diego Aires i Christian Roig.

Animals Marins és un grup eivissenc que neix per a donar continuïtat al projecte iniciat el 2015 sota el nom de N’Entönio i ses pegellides, amb la gravació del disc Les finestres. El 2020 el grup reprèn l’activitat, oferint alguns directes a l’illa i també en el concurs Pop-Rock de Palma.

La banda la componen un grup de músics molt habituals dels escenaris illencs: Toni Torres, que també ha estat part de Fameliars i Oliva Trencada, a la veu i a la guitarra; Pep Toni Ferrer, ex Zulu Zulu, Miquel Serra i Oliva Trencada, als samples i sintetitzadors; Roge Martín, també membre d’Hostal Pascual, a la guitarra i sintetitzadors; Diego Aires, que sol actuar amb Albert Oliva i va ser part de Señor Búho i Oceans Adrift, al baix, i Christian Roig, ex Sequoia Tree i Oceans Adrift, a la bateria.

Practiquen un pop mediterrani i un poc galàctic. Hi ha qui els defineix també com a hipnòtics, onírics, psicodèlics i suggeridors. Els seus referents abasten des del folk dels 70 (Nick Drake, Pink Floyd…), passant pel shoegaze dels 90 (My Bloody Valentine, The Jesus and Mary Chain…), per a arribar al folk experimental dels 2000 (Bon Iver, Sufjan Stevens…). La seua manera de texturitzar les cançons i el so, però, els emparenten d’una forma més directa amb el dreampop (Broadcast, The Beach House, Mazzy Star…). Alguns crítics musicals, probablement per les lletres en català, els situen en l’òrbita de la denominada psicodelia balear, vinculada a artistes i bandes tan dispars com Kevin Ayers, Pau Riba, Jaume Sisa, Pep Laguarda, Miquel Serra o Antònia Font.

Actualment el seu repertori està format per les cançons del disc Les Finestres i un altre ja gravat com Animals Marins, titulat Una casa en runes, d’imminent llançament.

discos

Animals Marins (N'Entönio i ses pegellides)

Les Finestres

Primer i únic àlbum del projecte N’Entönio i ses Pegellides (2015), nascut a Mallorca, que després es va traslladar a Eivissa evolucionant al grup Animals Marins.
Escolta el disc

Vídeos

‘Les finestres’